Dr Mérő László
Dr Mérő László
Matematikus, pszichológus
Eredeti szakmája matematikus, később a műszaki tudományokból (mesterséges intelligencia) doktorált, az utóbbi 34 évben pszichológiai kutatóként dolgozik, jelenleg az ELTE Pszichológiai Intézete és a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem professzora. Oktatott tárgyai többek között: Gazdaságpszichológia, Emberi gondolkodás és döntés, Érzelmek logikája, Játékelmélet, Memetika, Kutatásmódszertan.
Közel húsz évig vezetett egy játékszoftver-fejlesztő céget, néhány évig Rubik Ernővel is dolgozott. Azóta inkább tanácsadóként, coachként más cégeket segít. A Darwin’s Marketing Evolution cég társalapítójaként az elmúlt tizenkét évben a memetikai marketingkutatás technológiájának kifejlesztésén dolgozik. Eredményeiket sikerrel alkalmazták számos ismert márka és termék memetikai kommunikációjának megalapozásához.
A szélesebb intellektuális közönség számára írt könyvei (Észjárások, Mindenki másképp egyforma, A pénz evolúciója, Az érzelmek logikája, A csodák logikája) eddig összesen 8 nyelven jelentek meg, az utóbbit angolul a Yale University Press adta ki 2018-ban. Kis írásaimból („ötperces esszékből”) négy kötete jelent meg. Legutóbbi könyve, A nyolcrétű út a szellemi rugalmasság fejlesztéséről szól.