Miért tanulj coaching mellé tréning módszertant?


Magyarországon az egy főre jutó coachok száma a legmagasabb Európában. Ez azt is jelenti, hogy a coachok bizony nehezen szereznek ügyfelet. Sokan azért vágnak bele egy coach képzésbe, mert váltani szeretnének. Pályát módosítani, új területen kipróbálni magukat. És a coachingot erre nagyon jó iránynak tartják, a képződésük alatt pedig őszintén motiválttá is válnak, hogy ezzel foglalkozzanak.  De kikerülve azt tapasztalják, hogy nem tudnak ebből megélni, mert erős konkurenciával kell megküzdenie manapság bárkinek, hogy bekerülhessen egy céghez. És ebben a versenyben nem csak a coach szakmaisága az alapvető szempont, hanem hogy mennyire képzett humánerőforrás fejlesztési témában.  Tehát mennyire ismeri a versenyszféra szervezeti és kompetencia igényeihez kapcsolódó modelleket, a felnőtt tanulási módok irányzatait, módjait. Ezek bizony tréneri ismeretek.

A coaching és a tréning olyan rokon szakmák, amelyek kölcsönösen építik egymást. A tréning tudást ad, a coaching pedig az ügyfélben lévő tudást motorizálja és hozza szinergiába. Szakemberként eltérő kompetenciát igényel, azonban szolgáltatási kínálatban, fejlesztési lehetőségként egyaránt sokszorosan erősítik egymást.Szóval miért tanulj a coaching mellé tréning módszertant?

  • Mert ha trénerként is dolgozol, sokkal szélesebb szolgáltatást tudsz nyújtani az ügyfeleidnek – és a cégek ma már komplex fejlesztési igényekkel vannak jelen a piacon
  • Mert jelentősen bővül a lexikális és módszertani tudásod,
  • Mert a két szakma (tréner és coach) szinergiában erősíti egymást
  • Mert coachingot sokkal könnyebb tréning mellé eladni, mint önmagában
  • Mert jövedelmezőbb, ha trénerként és coachként is tudsz dolgozni
  • Csak coachként nem tudsz főállásban megélni, de ha trénerként is dolgozol akkor színvonalas jövedelemre tudsz szert tenni.
  • Mert óriási motivációs pont lesz a karrieredben a trénerré válásod