150 órás ALAP tréneri kompetencia fejlesztés

A Trénerek Iskolája ALAP képzése a tréneri alapkompetenciákra helyezi a hangsúlyt. Azt valljuk, hogy a tréner saját személyiségével dolgozik, ezért az ALAP képzés célja, hogy tréneri identitásod kialakuljon és magabiztossá váljon. Ehhez egy rendkívül sokszínű, inspiratív, támogató közeget biztosítunk, ahol módszertani alapokat tudsz megtanulni, hogy képes legyél teamekkel motiválóan együtt dolgozni, számukra tudást átadni.

Megtanítjuk, hogy irányíts trénerként csoportokat, hogyan fedezd fel azt, milyen csoportdinamikai folyamatok zajlanak, és hogyan teremts komfort zónát, majd hogyan engedd azt el.  A képzés során kiemeleten dolgozunk a tréneri személyiségeddel, és azzal, hogy saját szakmai határaidban stabil legyél.
A Trénerek Iskolája ALAP trénerképző programja Magyarországon egyedülálló módon, a tréneri kompetenciák elsajátításán felül a nemzetközileg is elismert PCM® módszertan megismerését is magába foglalja. (A PCM® a Process Communication Modell® rövidítése, egy integratív kommunikációs-és emberi kapcsolatokat építő módszer, mely rendkívül hatékonyan használható a tréneri munkában.) 

Ezen felül trénerképzésünk a fókuszt a különböző módszertani ismeretekre, és beavatkozási eszköztárra teszi, beleértve a nemzetközi PCM® és agilis eszközöket is. A Trénerek Iskolája az un. learning by doing módszerrel működik. Vagyis hallgatóként egy interaktív csoportmunka részesévé válsz, aki a „saját bőrén” tapasztalja meg és tanulja a tréneri kompetenciákat, és módszertanokat.

Az ALAP képzés célja, hogy a lehető legtöbb egymástól eltérő tréninghelyzetben kipróbáld magad és aktívan vegyél részt minden helyzetben. Ezért a modulokat gyakorlatorientáltan építettük fel, ami azt jelenti, hogy egy stabil elméleti háttér biztosítása mellett a számtalan tréning feladatban és saját tréning vezetésben is dolgozni fogsz. 
A Trénerek Iskolájában több senior és mester trénerrel fogsz dolgozni, mert a célunk az, hogy különböző tréneri stílusokat, megközelítéseket ismerj meg.  
A képzéshez adunk Neked egy 120 oldalas névre szóló kézikönyvet, melyben minden fontos elméleti és gyakorlati tudásanyag benne van, és amibe saját jegyzeteidet is írhatod. 
A program ideje alatt használhatod az egyéni konzultációs lehetőséget, melynek célja, hogy testreszabott támogatást kapj a fejlődésedhez és ahhoz, hogy elindulj a pályán.
Amikor elkezdesz trénernek tanulni, tapasztalni fogod, hogy „csupán” a tantermi kurzus kevés ahhoz, hogy magabiztos trénerré válj. Ezért a Trénerek Iskolájában a teljes program ideje alatt több szinten fogsz intenzív tanulási lehetőséget kapni:
 
1 szint: Nagycsoportos képzés
2 szint: Egyéni tanulás, elméleti anyagok, szakirodalom feldolgozása
3 szint: Terepgyakorlat valós tréning helyzetben
4. szint: Egyéni konzultáció
5. szint: Virtuális feladatok, mentorálás és tudásmegosztás a teljes program ideje alatt
 
 
Neked ajánljuk a képzést, ha:
 • Profi tréner szeretnél lenni és magas szintű, gyakorlati tudásra vágysz
 • HR vezetőként minőségi belsős trénereket szeretnél képezni
 • Coachként dolgozol és bővíteni szeretnéd szakmaiságodat és szolgáltatási körödet
 • Vezetőként dolgozol és csapatirányítási és team fejlesztési eszköztáradat szeretnéd szélesíteni, mindezzel pedig a szervezeti hatékonyságot növelni 
 • HR területen dolgozol, és szeretnéd magad a felnőttképzés területén is kipróbálni
 
Mire számíthatsz a képzés elvégzése után?
 • Olyan stabil tréneri alapkompetenciákra, amivel magabiztosan fogsz tudni különböző témák és ügyfél igények esetén is tréningeket tartani. 
 • Tréneri identitásod kialakulására
 • Különböző tréneri eszközök, irányzatok, módszerek ismeretére
 • Magabiztosan használható alap tréneri feladattárra
 • A PCM® modell által különböző személyiségek stressz és motivációs mintázatainak ismertére, és kapcsolódási lehetőségeinek eszközeire 
 • Tréneri továbbfejlődési lehetőségekre
 
A következő tematika szerint fogunk dolgozni:
 
2020. 10.30-31. A tréneri személyiség
Tréneri identitás; Önismeret; Tréneri kompetenciák; A trénerré válás egyéni motivációi;
2020.11.13-14. Tréning struktúra 
Tréning típusok; A tréning struktúrája; Tréning indítás; Forgatókönyv; Indító feladatok; Komfortzóna megteremtése a csoportban és egyénileg;
2020.12.11-12A tréneri működés alapjai I. 
Tanulási stílusok a felnőttképzésben; A tréneri prezentáció technikái; Egyéni prezentációs technikák fejlesztése; Csoportdinamikai jelenségek megismerése, működésük; Helyzetgyakorlatok;
2021. 01. 8-9. A tréneri működés alapjai II.
Tréning feladattípusok és használatuk; Akvárium gyakorlatok, téma feldolgozások, Tréningeek intervenciós technikái; Tréningek (csoportok) irányításának eszközei; Tréneri eszköztár; Ellenállás-kezelés; Csoportdinamikai helyzetgyakorlatok;
 2021. 02. 5-6. A tréningek irányítása
Szervezeti képzési igények felmérése; Agilitás eszköztár, Tréningek értékesítési metodikája, Tréning célok; Csoportirányítási helyzetgyakorlatok; Tréningek zárásának dinamikája, technikája;
 2020.03. 5-6. A PCM® a tréneri eszköztárban 
A PCM® 6 alapszemélyiség megismerése; Saját „személyiség építmény” szerkezete, PCM® teszt alapján; Különböző személyiségek kapcsolódása a világhoz és más személyekhez; Típusok felismerése; Kommunikációs módszerek típusok között; Tréneri gyakorlatok; A modul egy piacon elérhető akkkrdeitált PCM® képzés bővített, trénerekre szabott formája. 
2020.04. 2-3. Vizsga
Gyakorlati és írásbeli vizsga a tanultakról;
 
 
 
Mit jelent a PCM®?
A PCM® a Process Communication Modell® rövidítése, egy nemzetközi, integratív kommunikációs-és emberi kapcsolatokat építő módszer, mely rendkívül hatékonyan használható a tréneri munkában. A tranzakció analízis alapjain nyugvó modell gyors, ugyanakkor harmonikus megoldást ad a mindennapi és a szakmai kapcsolatok hatékony megéléséhez, konfliktusok, nehéz dinamikák kezeléséhez, a megértés és a tanulás támogatásához. 
Számos kutatás, publikáció foglalkozik a modell hátterével. A díjnyertes elméletre épülő PCM®-et használta például a NASA az asztronauták kiválasztására és napjainkban is több ezer cég valamint egyén alkalmazza szerte a világon az USA-tól Európán át Japánig. Világszerte több mint ötven könyv született a PCM®-ről, és több mint harminc egyetemi tananyag ill. kutatási projekt is létrejött a modell alapján. 
A PCM® alapja tehát egy személyiségprofil ismerete, melyre aztán egy nagyon gyakorlatias kommunikációs modellt építünk. A PCM® népszerűsége évről-évre nő a világban, mert könnyen átlátható és gyakorlatias, ugyanakkor semmilyen korábbi személyiség tipológiához nem hasonlítható, tudományosan bizonyított eszköz.  
 
Mikor válaszd a Trénerek Iskoláját?
 • Ha nem instant trénerképzést szeretnél
 • Ha biztos tréneri alapkompetenciákkal akarsz munkába állni
 • Ha minőségi módszertani tudást szeretnél elsajátítani
 • Ha a piacon már több tíz éve dolgozó, senior trénerektől akarod a tréneri mesterséget megtanulni
 • Ha olyan különleges tudással szeretnél a tréneri piacra lépni, mint a PCM® modell alkalmazása 
 • Ha igényed van a képzés után is fejlődési irányokra, lehetőségekre
 
 
Mennyibe kerül és mit tartalmaz a képzés ára?
439 000,- Ft + 0% Áfa, tehát ÁFA MENTES képzés, mivel államilag engedélyezett képzésről van szó.
(Magánszemélyek számára részletfizetési lehetőséget biztosítunk. Amennyiben ezzel a lehetőséggel élni szeretnél, a jelentkezési lap "Egyéb" rovatba kérjük tüntesd fel!)
 
Technikai adatok:
Kezdés időpont: 2020. október 30.
Képzés helyszíne: Budapest,III. Folyondár u. 1. (autóval és tömegközlekedéssel is kitűnően megközelíthető)
A jelentkezéseket érkezési sorrendben tudjuk fogadni. Maximális csoportlétszám 10 fő.
  
 
Az ár tartalmazza:
 • A teljes képzés díját
 • Névre szóló, 120 oldalas hallgatói kézikönyvet
 • Tanúsítványt a képzés elvégzéséről
 • Egyéni konzultációs lehetőséget
 • A 36 oldalas nemzetközi licences PCM® saját profil elemzést
 • Képzési napokon bekészítést (pogácsa, gyümölcsök, teák, kávé, víz)
 
 
A képzés sikeres elvégzésének feltételei:
 • Képzési napokon való részvétel
 • Kötelező szakirodalom elolvasása és feldolgozása
 • Saját tréning megtartása
 • Gyakorlati vizsga tréning vezetésből
 • Vizsgadolgozat határidőre történő elkészítése
 
 
 
Jelentkezz most, mert limitált csoportlétszámmal indul a képzés! 
 


150 órás ALAP tréneri kompetencia fejlesztés Oktatói

Bártfai-Jablonszky Andrea
Vezető tréner, EMCC által akkreditált Practitioner coach, okleveles szupervízor, Scrum Master
Csigás Zoltán
PCM® kiképző oktató, pszichológus
Marosszéki Emese
Senior tréner, coach, okleveles szupervízor
Horváth Márta
senior tréner, coach