Blog

Érdemes most trénernek tanulni?

Sokan keresnek meg mostanában minket ezzel a kérdéssel. Félve teszik fel, mintha valami illetlen dolgot kérdeznének, pedig jogos. Már a COVID előtt is visszatérő kérdés volt, hogy nem telített-e a piac trénerekkel, és aki most akar erre a pályára lépni, mire számíthat? Ezt a kétséget pedig most természetesen tovább erősíti a pandémiával együtt járó gazdasági recesszió is.
A rövid válaszounk az, hogy IGEN! Igen, érdemes trénernek tanulni. A hosszabb válaszhoz nézzünk kicsit a dolgok mögé.

Tovább

Miben más egy agilis tréner?

Nem csak nemzetközi szinten, de a hazai piacon is végig söpör az agilitás. Gyakorlatilag Magyarországon az elmúlt években a teljes telekommunikációs és banki szféra elkezdte a saját teljes vagy részleges transzformációját és a csatlakozók száma egyre nő. Mi az oka annak, hogy tömegestül állnak át a cégek az agilis működésre? És hogyan reagál erre a tanácsadó szakma?

Tovább

Csoportdinamika a láthatatlan óriás

A csoportdinamika olyan, mint az igaz szerelem. Sokan beszélnek róla, de valójában kevesen ismerik. Elenyésző szakember képes arra, hogy felismerje a csoportdinamikai folyamatokat, mi több, dolgozzon vele. Sok tréner egyszerűen nem látja, hogy mi történik a csapatban a látható szinten túl. Mások felismerni vélik, de félnek megnyitni, reagálni rá, mert eszköztelennek érzik magukat és kockázatosnak tartják a vele való munkát.  
De hát mit is jelent a csoportdinamika és miért olyan fontos a minőségi tréneri munkához?
 

Tovább

Miért jó egy coachnak ha profi tréner is?

Rendkívül nagy számú coach van Magyarországon, (két-háromszor több coach jut egy főre hazánkban, mint más országokban) de mégis kevesen vannak azok, akik általuk kívánt módon tudnak ebben a szakmában dolgozni. Jelentősen megnyílnak azonban a coachok lehetőségei a versenyszektorban, ha tréneri tudással, kompetenciákkal is bírnak.

Tovább

Tények és Tévhitek a tréneri munkáról – avagy mit kell tudnod, ha tréner akarsz lenni?

Mivel egyre népszerűbb szakma a tréneri - és ennek megfelelően kellőképpen hígul is - számtalan tévhit kering, melyet gyakran sajnos maguk a trénerképzők terjesztenek annak érdekében, hogy magukhoz csábítsák a hallgatókat. A következőkben őszintén megosztunk Veled jónéhány tényt és tévhitet a tréneri pályáról.
 
Tovább

Hogyan válassz trénerképzőt?

A tréneri munka népszerűsége évről évre nő, mert a cégek képzési igénye egyre nagyobb, (tehát bővülő piaca van a tréneri szakmának) ráadásul jól lehet vele keresni és rugalmas, mégis minőségi munkavégzést tesz lehetővé.
Számos Trénerképzést találsz az interneten, ezért joggal merül fel a kérdés, mi alapján válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet. Nézzük hát, hogy mi alapján érdemes keresgélni!
 
Tovább